Május 2. 16:00 Szivárvány Kultúrpalota (Versenyprogram)


BÓBITA BÁBSZÍNHÁZ
(60 perc)
BAGOLYKISASSZONY MESÉJE (5+)
Tales of Miss Owl

Szécsi Magda meséi alapján bábszínpadra írta: Kárpáti PéterHogyan kerülhet ki Jig, a magányos királyfi a Sóhajok Palotájából?
Hol keressen magának társat? S vajon megtalálja-e?
Hűséges segítőjével, Yük-kel, a táltossá változtatott királyfival bejárják a földi országokat és a csillagbirodalmakat, hogy felkeressék a legszebb hercegnőket.
Egyszer átrepülnek a napon, máskor a földön poroszkálnak. Életre szóló nagy barátság az övék - vajon tényleg egy életre szól?
Körülöttük végig ott repked, figyel, segít a Bagolykisasszony, és mesél barátságról, áldozatvállalásról, kalandokról és útkeresésről, sok-sok humorral, játékkal és varázslattal fűszerezve.
How can Jig, the lonesome prince get out of the Palace of Sighs?
Where shall he look for a bride? And can he really find one?
Jig and his loyal friend Yük, who is a prince transformed into taltos, wander through and through all the lands of the earth and the star realms, to see the most beautiful princesses. They fly accross the sun, gamble on the earth. They share a lifelong friendship – but is it really lifelong?
All the while they are accompanied by Miss Owl, who is flying around them, watches and helps them, while she is telling tales about friendship, sacrifices, adventures and pathfinding, spiced with much fun, play and magic.


Báb- és díszlettervező: Grosschmid Erik (Blattner Géza-díjas)
Kivitelezők: Bódiné Kövecses Anna, Fekete Hajnalka, Thébesz Veronika, Nagy Kovács Géza, Kapási Ferenc
Zeneszerző: Kovács Áron Ádám
Dalszövegek: Gyermek mondókák, Kálmány Lajos 1882-es gyűjtése a Temesközből
Rendező: Perényi Balázs


Játsszák: Nagy Kata m.v./Vadon Judit, Várnagy Kinga m.v., Czéh Dániel, Kalocsányi Gábor, Matta Lóránt, Papp Melinda